Idei inedite pentru decorarea ouălor de Paști.

Mai este puțin până la Paști, și suntem convinși că mulți dintre voi ați început deja pregătirile pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

Bucatele tradiționale și specifice acestei sărbători nu vor lipsi de pe masă, iar decorarea ouălor este poate cea mai distractivă dintre toate, la care ia parte, de obicei, întreaga familie.

Obiceiul spune ca ouăle trebuie sa fie roșii, acestea având o semnificație religioasă aparte. Pentru cei care doresc totuși să își pună la treabă imaginația și creativitatea, există și alte metode de colorare.

Vă propunem câteva idei de-a dreptul inedite de decorare a ouălor de Paști, unele dintre ele bazate doar pe ingrediente naturale, altele inspirate de diferite elemente ale vieții moderne.

image

Anumite plante au, pe lângă beneficiile lor alimentare, și proprietăți de coloranți naturali. Așadar, nu strică să încercați să vopsiti ouăle de Paști cu ajutorul cafelei sau a sfeclei roșii. Avantajele ar fi că ați obține nuanțe deosebite și diferite față de cele date de plicurile de vopsea din comerț, și ați avea siguranța că nu aveți de-a face cu substanțe toxice.

 

image

Decorarea cu ajutorul frunzelor și a foilor de ceapa nu este o noutate. Cu ceva ani în urmă, când piața nu abunda în tot felul de plicuri și cutiuțe speciale pentru vopsitul ouălor de Paști, aceasta era o modalitate destul de populară. Rezultatele pot fi de-a dreptul impresionante, fără sa mai vorbim de faptul ca nu este nimic toxic in acest procedeu.

 

image

Adepții simplității și cei care iubesc lucrurile cât mai naturale pot să nici nu vopsească ouăle. Este nevoie de puțină creativitate și imaginație pentru a obține ceva cu totul inedit.

 

image

Pasionații de pictură, pe de altă parte, își pot pune imaginația la treabă, obținând, cu ajutorul acuarelelor, adevărate opere de artă.

image

Această metodă de colorare cu ajutorul cravatelor din mătase este de-a dreptul inedită. Noi nu am testat-o, și drept să vă spunem, parcă nu ne lasă inima să ne băgam peste accesoriile domnilor. Însă dacă cineva se încumetă, rugăm sa ne comunice și nouă rezultatul.

image

Cine nu a folosit măcar o dată un emoticon?! Devenite un simbol al culturii Internetului, emotigramele sunt folosite pentru a exprima stări sau sentimente sufletești. O idee amuzantă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s