Despre Rochia de Cocktail

image

 

Vremurile în care trăim și evenimentele la care luăm parte, fac din rochia de cocktail un obiect vestimentar de nelipsit din garderoba oricărei femei.

Cu toate că am fi tentate să credem ca este o creație a lumii moderne, istoria rochiei de cocktail datează încă din anii ’20. În această perioadă, statutul femeii a început sa se modifice treptat, reprezentantele sexului frumos au devenit mai “vizibile”, practic  acesta a fost momentul în care a luat naștere “femeia modernă”.

Moda aceasta a fost adoptată mai întâi în Statele Unite ale Americii, unde petrecerile de tip cocktail erau destul de populare, pentru ca mai apoi să se răspândească și în Europa. Lungimea și denumirea însă, erau diferite față de ceea ce înțelegem astăzi prin definiția rochiei de cocktail. Acestea purtau numele de “rochii de ceai”, iar standardele vremii stabileau ca lungimea să ajungă până la glezne.

Primul care a folosit termenul de rochie de cocktail a fost celebrul designer Cristian Dior, undeva spre sfârșitul anilor ’40. De atunci, lungimea, modul de accesorizare, dar și intervalul orar în care această ținută poate fi purtată s-au modificat considerabil.

image

Nici măcar în ziua de astăzi nu este simplu să alegem rochia de cocktail potrivită și să o purtăm ca la carte. Iată totuși câteva amănunte esențiale pe care trebuie să le Cunoști despre acest tip de ținută.

În primul rând, trebuie să facem o distincție clară între rochia de cocktail și cea de seară, acestea două confundându-se adesea. Rochia de cocktail va fi întotdeauna purtată la un eveniment formal sau mai puțin formal, însă nu mai târziu de ora 19:00 (aici deja intrăm pe teritoriul rochiei de seară). Specialiștii în modă spun că intervalul orar corect de purtare al rochiei de cocktail este 17-19.

De asemenea, spre deosebire de rochia de seara care trebuie să fie lungă întotdeauna, lungimea corectă pentru rochia de cocktail nu trebuie să depășească linia genunchilor. Atenție însă, fiind o ținută elegantă prin definiție, nu este recomandat ca aceasta să fie foarte scurtă.

Cu toate ca este o ținută purtată pe timp de zi, materialul din care este confecționată  trebuie sa fie “destul” de prețios (mătasea sau dantela sunt ideale). În plus, este indicat să fie o rochie fără mâneci, care lasă umerii la vedere.

Modul în care aceasta este accesorizată este de asemenea important. Bijuteriile nu trebuie să fie sub nicio formă stridente, simplitatea și bunul gust fiind o alternativă de succes. Pălăria este un accesoriu care se potrivește foarte bine în acest context. Coafura trebuie să fie îngrijită, dar niciodată la fel de sofisticată ca cea de seară.

image.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s