Detoxifierea de primăvara. Cum sa scapi ușor de kilogramele in plus

IMG_3530

Odată cu venirea primăverii, cu toții ne dorim sa scăpam de grăsimile acumulate in timpul iernii si sa căpătam un tonus de invidiat. Organismul nostru are nevoie sa se curețe de toxinele adunate, sa se purifice, iar acest lucru ajuta totodata la prevenirea unor afecțiuni grave la care ne expunem printr-o alimentație bogată în grăsimi.

Primăvara  este anotimpul ideal pentru începerea unei astfel de diete având in vedere abundenta și varietatea verdețurilor de care beneficiem în acest sezon.

Așadar, detoxifierea presupune renunțarea la acele alimente nocive organismului (Fast-food, prăjeli, zahăr, paste făinoase, băuturi carbogazoase, grăsimi animale) si înlocuirea lor cu cât mai multe fructe și legume (de preferat de sezon).

Înainte de a începe o astfel de cură, este indicat sa consulți un medic nutriționist care îți va recomanda ce alimente sa consumi, în funcție de nevoile tale.

De asemenea, specialistii în Nutriție recomandă ca renunțarea la alimentele care dăunează organismului să se facă treptat, iar dieta propriu-zisă să dureze între 3 și 10 zile.

Iată ce ai voie și ce nu ai voie să consumi în această perioadă:

Nu ai voie: dulciuri, grăsimi animale, produse tip Fast-food,  băuturi carbogazoase, pâine, zahăr, paste făinoase, mezeluri, alcool, produse care conțin coloranți, conservanți sau alte substanțe daunătoare organismului.

Ai voie: legume verzi (salata verde, varza, ceapa verde, spanac, urzici, leurda), ridichi, morcovi, țelina, sfecla roșie, avocado, broccoli, fructe, pește slab, nuci, alune, migdale, ceaiuri de plante, apă plată, etc. Acestea vor putea fi consumate crude, în salate, fierte, pregătite la aburi sau la cuptor.

Pentru a obține rezultate cât mai bune, nu trebuie să neglijezi nici sportul. Cel puțin jumătate de oră de activitate fizică pe zi nu-ți va aduce decât beneficii.

Și acum: spor la treaba!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s